Kokeilin ensimmäistä kertaa Pashan tekoa, ja ei se nyt niin vaikeata ollutkaan. Mistähän lie olen sen mielikuvan saanut, että se on vaikeata hommaa. Ohjeen otin Yhteishyvän nettisivuilta.

Koristelut vielä kuvausvaiheessa uupuivat. smiley





PERINTEINEN PÄÄSIÄISPASHA

500 g maitorahkaa
100 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl rusinoita
0,5 dl mantelirouhetta
0,5 dl hillottua appelsiinikuorta
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää seokseen maitorahka ja kerma. Kaada seos kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes se löystyy ja alkaa höyrytä. Ota kattila levyltä ja jäähdytä kylmäksi esim. upottamalla kattila kylmään veteen. Lisää loput aineet. Vuoraa siivilä, puhdas kukkaruukku tai aito pashamuotti kostealla kaksinkertaisella sideharsolla ja kaada seos siihen. Taittele liinan reunat pashan päälle. Nosta muotti kulhon päälle ja pane jääkaappiin valumaan. Kumoa seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Koristele hedelmillä.