perjantai, 10. helmikuu 2012

Rahkapiirakka

Oli parirahka purkkia jääkaapissa odottamassa käyttöä ja päiväykset menossa umpeen. Joten päätin pyöräyttää marjaisan rahkapiirakan. Netissä taas seikkailua ja sopivan reseptin etsimistä. Ja niin soppeli löytyikin, kopsaan sen tänne. Löysin Kaks' Plus nettikeskustelusta kyseisen ohjeen:

 

 

 

 

helppo ja taivaallinen piirakka ohje

Rahkapiirakka

Pohja:
4 juomalasia vehnäjauhoja
1-2 juomalasia sokeria
4 tl leivinjauhetta
( tai 2 tl leivinjauhetta+ 2 tl soodaa, jos käyttää piimää)
2 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sitten sulatettu voi. Ota kolmasosa taikinasta sivuun. Lisää kahteen kolmasosaan 1 muna ja juomalasillinen maitoa tai piimää. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.

Täyte:
2 prk rahkaa (250 g) tai 1 iso purkki (500g)
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
Sekaan voi halutessaan laittaa, banaania, vadelmia, mansikoita, vauvan hedelmä mössöjä, mitä vaan.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjalle. Täytteen päälle ripotellaan syrjään otettu murutaikina. Paistetaan 175 asteessa ½ tuntia.

Itse hieman muokkasin tuota täytettä. Lisäsin siihen hienoa sokeria. Meni summa mutikassa, mutta oisko n. desin verran. Paistelin pitempään kuin tuo puoli tuntia. Sekaan laitoin mustikoita ja hieman vadelmia. On muuten hyvä resepti ja simppeli tehdä.

Kommentit

Ladataan...